Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви пред сенатори от Републиканската партия на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви пред сенатори от Републиканската партия на
Коментари Харесай

Нетаняху пред сенатори от Републиканската партия на САЩ: Войната в Газа ще продължи

Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи пред сенатори от Републиканската партия на Съединени американски щати, че страната му ще продължи напъните си да победи палестинската ислямистка формация " Хамас " в линията Газа, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Нетаняху приказва пред републиканците посредством видеовръзка съвсем седмица откакто водачът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър произнесе тирада, в която жигосах израелския министър председател като " затруднение пред мира " и прикани за нови избори в Израел.

Нетаняху от дълго време е на страната на републиканците, които упрекват Шумър, че се пробва да го смъкна от власт, отбелязва Ройтерс.

Нетаняху " ще направи това, което е споделил, че ще направи. Ще го довърши ", сподели пред публицисти сенаторът Джим Риш след днешния диалог с израелския водач.

" Помолихме го за настояща информация за войната, освобождението на заложниците и напъните за победа над Хамас. Казахме му, че Израел има цялостното право да се пази и той уточни, че тъкмо това ще продължат да вършат ", съобщи сенатор Джон Барасо.

По-рано в сряда републиканският ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън съобщи пред кореспонденти, че мисли да предложения Нетаняху да приказва пред Конгреса, макар че такива предложения към задгранични водачи нормално се насочат както от Джонсън, по този начин и от Шумър в качеството му на водач на болшинството в Сената.

Демократите се борят с партийните различия към филантропичната злополука в Газа. Войната в палестинския анклав стартира, откакто на 7 октомври Южен Израел бе атакуван от бойци на " Хамас ".

Тогава по публични данни на израелските управляващи палестинските ислямисти убиха 1200 души и плениха 253, напомня Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР